fbpx

De voordelen van sporten

Het is algemeen bekend dat sporten gezond is. Ook al weten veel mensen dat sporten gezond is, beweegt lang niet iedereen voldoende. Waarom is sporten eigenlijk zo gezond?

 1. Sporten is goed voor de hersenen en het geheugen. De bloedsomloop verbetert en zo komt er meer zuurstof naar de hersenen.
 2. Sporten zorgt ervoor dat je endorfine en serotine aanmaakt en dit zorgt voor een afname van stress.
 3. Wist je dat de botdichtheid nadat je 30 bent afneemt? Door je botten te belasten blijven te sterk.
 4. Sporten is goed voor je hart. Door te sporten voorkom je dat je aders verstopt raken en het verlaagt de bloeddruk. Daarnaast neemt de kans op diabetes, overgewicht, aderverkalking en een verhoogd cholesterol af.
 5. Voor de vrouwen onder ons: sporten vermindert menstruatiepijn. Dit komt door de aanmaak van endorfine. Endorfine verzacht de pijn en heeft een kalmerend effect. Ook verbrand je tijdens de laatste fase van de menstruatiecyclus meer vet! Voor vrouwen in de menopauze is sporten ook belangrijk om de overgangsklachten te verminderen (zoals opvliegers en slapeloosheid).
 6. Sporten is goed voor de spijsvertering. Dus het is goed tegen een opgeblazen gevoel of obstipatie.
 7. Sporten vermindert klachten als rugpijn en verbeteren je lichaamshouding.
 8. Je krijgt meer energie van sporten. Dit komt omdat je lichaam aan het werk wordt gezet en dit verbetert de bloedcirculatie. Je krijgt door sporten meer zin om dingen te doen, hiervoor moet je wel een aantal weken regelmatig sporten.
 9. Sporten ontgift. Je lichaam rekent af met toxines als je sport en verlaat onder andere via zweet het lichaam. Ontgiften gaat via het lymfestelsel.
 10. Door het sporten verandert je lichaam in positieve zin en dit zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt.

Naast bovenstaande voordelen zijn er nog veel meer voordelen waarom sporten zo goed is voor je. Wellness Club Rotterdam wil jou graag helpen om de voordelen van sporten in te zien en te ervaren! Wil jij bovenstaande ervaren? Maak dan nu een afspraak en sport nu tot 1 juni gratis!

 

 

Fit Fifties

Voor de Fit Fifties hebben wij een les ontworpen namelijk: Let’s Move!

Let’s Move is een toegankelijke training. Het doel van de training is het ondersteunen en verbeteren van jouw stabiliteit, mobiliteit, uithoudingsvermogen en balans.

Kijk op het groepslesrooster wanneer jij mee kunt doen aan Let’s Move!

Let’s move together!

Squatten werkt?

De afgelopen jaren is de squat al maar bekender geworden. Maar welke spieren train je nou eigenlijk als je squat en waar werkt squatten nou eigenlijk voor?

Met een squat train je heel je onderlichaam:

 • kuiten
 • hamstrings
 • bovenbenen

Maar ook je buik en rug. Vooral bij het gebruik van gewichten wordt de rug meer belast. Ook daarom is het belangrijk dat je de squat goed uitvoert. Bij het niet goed uitvoeren van een squat kun je onder andere rugklachten krijgen.

Naast dat squatten een krachtoefening is train je meer dan alleen je spieren. Je traint je balans, coördinatie, flexibiliteit en houding.

Andere voordelen van squatten zijn dat je core sterker maakt, dit komt omdat je je rug recht moet houden bij een squat. Een squat verveelt nooit, want er zijn meerdere variaties mogelijk om een squat uit te voeren.

Wil jij leren hoe je een squat goed uitvoert vraag dit dan aan een van onze coaches! Zij leren jou hoe je een juiste squat uitvoert.

Gezond eten

Naast sporten is gezond eten erg belangrijk. Je kunt je lichaam vergelijken met een motor en die heeft de juiste benzine nodig om goed te werken. Hoe beter de kwaliteit van de benzine, hoe beter de motor loopt. Ditzelfde geldt voor je lichaam. Door ongezond te eten functioneert je lichaam wel, maar door gezond te eten functioneert je lichaam optimaal.

Gezond eten zorgt er dus voor dat je je fit voelt en de dag aankunt. Gezond eten in combinatie met sporten zorgt ervoor dat je jouw ideale gewicht kunt bereiken en behouden. Je weerstand verbetert en zorgt dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Daarnaast kan het nooit kwaad om extra vitamine en mineralen in te nemen, zolang het maar een aanvulling is. Bij Wellness Club Rotterdam verkopen wij de supplementen van PURO.

Heb je voedingsadvies nodig? Bij Wellness Club Rotterdam bieden wij voedingsprogramma’s aan die jou kunnen helpen om voldoende te sporten en gezond te eten.

Waar kun je ons vinden?

Wellness Club Rotterdam
Ommoordsehof 11
3056 JR Rotterdam

HOE KUN JE ONS BEREIKEN?

010-2892089
info@wellnessclubrotterdam.nl
Ruim
 op eigen terrein

Volg je ons al
op Social Media?